Alle priser er eks. moms

Hjælpemidler til kommunikation & undervisning

ASKASK nyhedsbrev november 2015

Tobii I-serie øjenstyring

Nyt:
- Communicator til win10
- PCS symboler gratis til vers. 5
- Compass til I-serien
- Spred hygge med din Tobii

 

Tobii T-serie tablet

Nyt:
- Compass færdig oversat
- T10 er blevet opgraderet
- Status på PODD
Like Compass/T-serien
- Følg T-serien/Compass på FB
 

Communicator 5.1

Nu kan du køre Communicator 5 på windows 10. I-serien kan dog ikke kan køre win10 endnu, da øjenstyringssoftwaren endnu ikke er tilpasset til win10. Version 5.1 er klar til download på Mytobiidynavox.com d.16 november.

v5.1 har desuden en anden større nyhed - nu får du gratis PCS symboler med til Commuicator 5. Eksisterende brugere kan hente PCS symboler gratis og dermed få de populære symboler brugt til kommunikation i mere end 25 år.

En anden nyhed i opdateringen er, at man nu kan udfolde sætninger i sætningsprædiktion ved at skrive første bogstav fra hvert ord i sætningen. Feks. skriv "jgmtvs" for at få indsat "Jeg glæder mig til vi ses".

 

Compass oversat

Symbolsidesættet All Access og det tekstbaserede sidesæt Navigator er nu færdig oversat og klar til levering med vores Tobii T-serie tablets.
Vælg din Tobii Tablet T7/T10/T15 her: www.ask-shop.dk  

Oversættelsen har været et stort arbejde og flere personer har været involveret - en speciel tak skal lyde til Stella Thomsen & Laila Torp som har leveret et stort stykke arbejde under oversættelsen.


Tobii T10 er blevet opgraderet til android v4.4 og har desuden fået kraftigere højtalere, en hurtigere processor, 2Gb ram og 8MP kamera. Således er T10 nu helt på linie med T7. Begge er markedets mindste dedikerede talemaskine med rigtigt kommunikationprogram.

Compass til I-serien
Compass programmet er blevet oversat til dansk og det betyder at der nu kommer en PC-version til Tobii I-serie computere. Denne PC-compass version betyder at Compass nu også er for øjenstyringsbrugere og ikke bare forbeholdt T-seriens touchbrugere. Tobiis gode øjenstyring er altså fuldt integreret i Compass med samme præcision som i Communicator.
Det er muligt at købe Compass til eksisterende I-serie computere og på nye I-serie computere kan du ved levering vælge mellem Communicator eller Compass, alt efter hvad brugeren skal anvende. 
For visse symbolbrugere og netværk vil Compass være et oplagt valg, da det er nemt at gå i gang med og tilpasninger og udvidelser laves ganske enkelt med få klik. Når brugeren f.eks. er klar til at håndtere et større antal felter, tilpasses dette automatisk på samme måde som udvidelse af nye funktioner og ordforråd. Det hele ligger klar til brug.

Har du misset noget?
Skulle det været gået forbi din næse at Tobii T-serien og Compass nu er lanceret i Danmark, så samler vi lige op her. Tobii T-serien er tre rigtige talemaskiner i størrelserne 7/10/15" til et hvert behov. 
T-serien har touchskærm og er specialbyggede super tynde og lette talemaskiner med kraftig lyd og alt det tilbehør en talemaskine skal have; beskyttelse, montering og skjold. T-serien har Compass som kommunikationsprogram, som er udviklet af Dynavox USA i samarbejde med førende talepædagoger og forskere.
Compass kan anvendes til alle brugere, på alle niveauer og det er utrolig nemt at finde den rigtige opsætning til den enkelte bruger og endnu bedre så følger Compass brugerens udvikling og man kan tilpasse til nye færdigheder helt automatisk. Og så er PODD bøgerne på vej på dansk til T-serien - dermed er det for første gang muligt få PODD på en talemaskine med touchskærm. 

Spred hygge med Tobii

Her i den mørke tid er der brug for lys og hygge. ASK har lavet et sidesæt så man kan betjene LED-stearinlys med øjenstyringen på en Tobii I-serie computer. Sidesættet har indbyggede Gewa-IR koder og virker derfor kun med I-serie computere. Læs mere om sidesættet og stearinlysene - klik her og se video´en nedenfor.

 

PODD til T-serien

Helt fra Australien er dynamiske PODD bøger nu på vej. Lige nu ligger PODD bøgerne i Gisted ved Aalborg, hvor Edda, Gert og Emmy er i fuld gang med oversættelsen. Første del, PODD15 er ved at være færdig oversat og nu kommer en periode som skal gå med at få det formelle på plads og dernæst vil Dynavox lave bogen til T-serien.
Vores mål er, at være klar med den første bog til Isaac konferencen i marts.
Næste bog som vil blive oversat er PODD60.